Consiliere în tranziții personale și profesionale

Schimbarea este singura constantă în viață. Va fi dificilă și te va scoate din zona de confort, dar nu ești nevoit/a să o gestionezi singur/a. 

Sunt aici să te susțin!

01


Tranzițiile personale și profesionale generează mari provocări emoționale în viața oricui. 


02

Fie că devii părinte pentru prima dată, te căsătorești, treci printr-un proces de divorț, te muți într-un alt oraș/țară, ți-ai pierdut locul de muncă sau schimbi direcția în carieră, fiecare dintre aceste evenimente naște emoții puternice de incertitudine, debusolare și stres în fața necunoscutului.

03

Programul de consiliere în tranziții personale și profesionale abordează empatic și individualizat fiecare element component al acestor tranziții, pentru a te ajuta să internalizezi și să depășești perioadele de schimbare.


Dacă astăzi te confrunți cu o schimbare în carieră, o separare în viața de familie sau orice altă tranziție semnificativă pentru tine, îți voi oferi un spațiu sigur și confortabil în care te ajut să înveți să gestionezi stresul schimbării și să dezvolți strategii utile și necesare de adaptare. 

Vom lucra împreună ca să transformăm această perioadă de tranziție într-o oportunitate de autocunoaștere, creștere și dezvoltare. 

Tranzițiile, mari sau mici, personale sau profesionale, ne scot din zona de confort și ne obligă să ne adaptăm la noi situații. Este firesc să simțim o neliniște și stres atunci când ne confruntăm cu o schimbare majoră în viața noastră.

Consilierea în tranziții personale și profesionale este un serviciu valoros care te va ajuta să depășești cu succes aceste perioade de schimbare. 

Ce oferă programul de consiliere în tranziții?

Programul este conceput pentru a susține persoanele în diverse tranziții de viață și de carieră.

1.Consilierea în tranziții personale se concentrează pe înțelegerea și gestionarea emoțiilor, dezvoltarea rezilienței și a adaptabilității, prin descoperirea unor noi perspective de viață. Programul se adresează celor care au nevoie să învețe să gestioneze sentimentele de incertitudine, să se adapteze la noi situații neașteptate sau să își redefinească identitatea în noul rol/noua etapa de viață.

2.Consilierea în tranziții profesionale se concentrează pe gestionarea schimbărilor de carieră, explorarea altor opțiuni profesionale, dezvoltarea abilităților de leadership și a încrederii în sine în noul rol prin identificarea și dezvoltarea strategiilor eficiente de gestionare a stresului asociat schimbării. 

Programul ajută oamenii să dezvolte noi abilități și competențe, să gestioneze conflictele interioare și de la locul de muncă sau să facă o tranziție spre un nou domeniu profesional.

Tipuri de tranziții personale sau profesionale

Chiar dacă sunt planificate în detaliu sau vin pe neașteptate, tranzițiile în viață sunt mereu pline de emoții, provocări, dar și niște ocazii de creștere. 

Să le privim pe fiecare în parte:

Cum te afectează tranzițiile în viață?

Tranziția este un proces unic și personal, dar pentru majoritatea oamenilor tranzițiile pot genera stres, anxietate și incertitudine. 

S-ar putea să te simți copleșit/ă de schimbările pe care le implică necunoscutul și de necesitatea de a te adapta la noile circumstanțe. 

Totodată, tranzițiile îți pot provoca sentimentul de pierdere sau de durere atunci când ești nevoit/ă să renunți la ceva cunoscut și confortabil.

Prin ce treci în timpul unei tranziții?

Oamenii sunt diferiți și unici, așa încât fiecare parcurge tranziția printr-o serie de etape și stări emoționale diferite ca timp și intensitate: 


Inițial te afli într-o perioadă de negare sau de șoc, în care te simți copleșit/ă și refuzi să accepți că schimbarea este reală. 


Urmează o perioadă de confuzie și neliniște, pe măsură ce încerci să înțelegi ce înseamnă cu adevărat schimbarea pentru tine și ce se așteaptă de la tine în noul context. 

În cele din urmă începi să te adaptezi la noile circumstanțe și să găsești noi modalități de a face față.


Cum poți deveni conștient/ă de procesul de tranziție?

În primul rând prin a recunoaște că schimbarea se întâmplă. 

Consilierea în tranziții personale și profesionale te ghidează și te ajută să-ți acorzi permisiunea de a simți ceea ce simți și să-ți amintești că este normal să experimentezi multe emoții în timpul unei tranziții. 

Te voi ajuta să dezvolți mecanisme prin care să înțelegi mai bine experiențele recente, să fii atent/ă la modul în care reacționezi la schimbări și astfel să identifici modelele de comportament sau de gândire care fie îți sunt de ajutor, fie te împiedică în procesul de adaptare.

Cum să depășești obstacolele din perioadele de tranziție?

Prima și cea mai sigură modalitate de a depăși obstacolele este să ceri sprijin!

Fiecare persoană este unică și, prin urmare, fiecare tranziție este unică. Rolul meu este să îți ofer empatie și profesionalism într-un cadru sigur și confortabil în care să-ți exprimi gândurile și emoțiile. 

Te voi ghida să înțelegi ce presupune fiecare nouă zi din etapa în care te afli și să dezvolți noi modalități cu ajutorul cărora să poți gestiona aceste tranziții.

Împreună vom identifica adevăratele surse de stres și vom crea strategii eficiente de gestionare a acestora, vom oferi un sens, claritate, încredere și dorință de a păși spre noi orizonturi. 

Începutul sau sfârșitul unei etape din viața ta te poate destabiliza

Consilierea are rolul să te ghideze să gestionezi mai bine tranziția, te împuternicește și îți facilitează conștientizarea că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă pentru tine!