SCHIMBAREA ESTE SINGURA CONSTANTĂ ÎN VIAȚĂ.
Un nou job, o mutare, sfârșitul unei relații sau începutul unei noi etape în viață, toate acestea te pot destabiliza.
Consilierea are rolul să te ghideze să gestionezi mai bine aceste tranziții, te împuternicește și îți facilitează conștientizarea că:
1. Așa este viața! Schimbările fac parte din viață și ne afectează pe toți. Este normal să simți o mulțime de emoții – furie, confuzie, tristețe. Dă le voie să iasă la suprafață și îmbrățișează-le, iar ele te vor elibera la rândul lor.
2. Ai încredere în tine! Deși e greu la început, încrederea în faptul că vei trece peste această perioadă face toată diferența în noua tranziție. Ești mai puternic/ă decât crezi, altfel nimic din toate acestea nu s-ar putea întâmpla.
3. Ai grijă de tine! În timpul acestor schimbări este important să ai grijă de sănătatea ta, atât fizică, cât și mentală. Să mănânci sănătos, să faci mișcare, să dormi suficient și să ceri îndrumare din partea unui profesionist pe zona de tranziții personale și profesionale atunci când ai nevoie.
4. Împărtășește-ți trăirile! Vorbind despre schimbările prin care treci te va ajuta să înțelegi mai bine situația în care te afli cu adevărat și te vei simți mai puțin singur/ă. Sunt aici să te ascult, să te înțeleg cu empatie și să te ghidez cu profesionalism!
5. Fii organizat/ă! Un plan personalizat pe termen scurt și mediu te va ajuta să gestionezi mai bine schimbările și mai ales, îți va oferi un sentiment de control. Un consilier profesional cu formare internațională pe zona de tranziții are pregătirea și empatia necesară să te ajute să elaborezi acest plan.
6. Fii deschis/ă! E important să fii flexibil/ă în fața schimbărilor și să accepți că planurile inițiale pot să nu funcționeze întotdeauna. Consilierea profesională în tranziții aduce claritatea și abilitatea de a te adapta la noile situații cu credința că ceea ce se întâmplă este cel mai bun lucru pentru tine.
7. Trăiește în prezent! În loc să rămâi prins/ă în trecut sau să te îngrijorezi mai mult decât este necesar pentru viitor, alege să te bucuri de momentul prezent! Vei fi surprins/ă cât de mult te va ajuta să te adaptezi mai ușor la noile circumstanțe.
8. Învață continuu! Fiecare schimbare te învață ceva nou, caută dincolo de stresul și agonia etapelor de tranziție și alege să înțelegi ce lecție necesară îți poate oferi schimbarea. Folosește aceste lecții ca să crești, să te dezvolți și să devii cea mai bună versiune a ta.
9. Fii recunoscător/are! Chiar și în cele mai dificile momente alege să găsești ceva pentru care să fii recunoscător/oare și vei vedea cum poți transforma semnificația negativă a lucrurilor ce aduc schimbarea, în ceva pozitiv și benefic pentru viața ta.
10. Ai răbdare! Adaptarea la o nouă situație necesită timp, multă muncă cu tine, integrarea și acceptarea etapelor de tranziție. Ai răbdare cu tine și dă-ți voie să te acomodezi cu ceea ce vine.
Amintește-ți că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă pentru tine!
Ți-ar putea plăcea și